Info om Diners Club

Synes du det høres kult ut å være medlem av en eksklusiv klubb, der du attpåtil får ditt eget kredittkort med påskriften til klubben? I så fall vil du melde deg inn i Diners Club, og dra nytte av de fordelene som ligger i kredittkortene som tilbys fra selskapet. Diners Club omfatter henholdsvis to ulike (og noe like) kredittkort – nemlig deres Privatkort og deres SAS EuroBonus-kredittkort. Den store forskjellen på disse to kortene er at du opptjener EuroBonus-poeng på alt du handler med sistnevnte. Ellers skal vi i denne artikkelen primært se på betingelser og fordeler for Diners Club Privatkort.

Fordeler med Diners Club

Det er mange fordeler ved å være med i en klubb som Diners Club, og spesielt hvis man har kredittkortet fra klubben. Da får man reiseforsikring inkludert når man betaler med kortet, og man får gratis tilgang til flere hundretalls flyplasslounger over hele verden. Perfekt for deg som reiser. Kortet har heller ingen øvre grense for hvor mye du kan kjøpe for – noe som nok frister svært mange. Du får også tilgang til en del gode tilbud og rabatter gjennom samarbeidspartnerne til Diners Club, som for øvrig er en stor klubb på internasjonal basis.

Blant annet kan vi nevne rabatter på leiebil hos AVIS og Budget, rabatter på restauranter, tilbud på reiser med fly og overnatting, samt mye mer. Sjekk fordelsprogrammet på nettsidene til Diners Club.

Betingelser og priser

Den eneste «ulempen» med kredittkortet fra Diners Club, er at du må betale et årsgebyr på 695 kroner. Men med de mange fordelene dette inkluderer – som gratis inngang til flyplasslounger (koster gjerne 300 kroner per besøk) – så vil de fleste synes at dette er verdt det. Utover dette så er det ingen gebyrer på bruk av kortet, med mindre man gjør uttak i minibanker. Da legges det på 4% i gebyr av beløpet du tar ut. Nominell rente for kredittkortet ligger på 19,80%, mens den effektive renten blir hele 34,78% når man regner med årsavgiften.

Hvordan søke om kredittkortet

Det er langt vanskeligere å søke om Diners Club kredittkort enn hva man skulle tro. Her må man faktisk laste ned en PDF og fylle ut denne manuelt, før man sender den inn til Diners Club. En omfattende og lang søkeprosess, men kanskje er det verdt det når man vet hvilke fordeler som venter? BankID bør helt klart bli et alternativ her snarest. Utover dette så må du være minst 18 år gammel for å søke om kredittkortet, og du bør ha relativt god inntekt for å bli akseptert ettersom kredittkortet ikke har noen øvre kredittgrense.